Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Waarom kiezen voor houtland?

Drogen en schaven

Alle vierkant en rechthoekig hout wordt gedroogd vóór het bewerken. Dit vermijdt kromtrekken en zorgt voor perfect schaafwerk en een betere  impregnatie. Houtland schaaft het hout volledig zelf: alles gebeurt  volautomatisch en computergestuurd. Zo wordt de maatvoering en kwaliteit gegarandeerd.

Modern machinepark

Volautomatisch gestuurde machines en een moderne productie-eenheid staan garant voor een efficiënte en professionele werkwijze.

Houtland, aandacht voor kwaliteit

Uitgeselecteerde houtsoorten en geschoolde ambachtslui zorgen voor een kwaliteitsvolle afwerking. Een permanente voorraad garandeert een korte leveringstermijn.

Drukïmpregnatie

Het impregneren van het hout gebeurt volledig in eigen beheer. Onder vacuum en druk wordt een houtbeschermmiddel in het hout ingebracht waardoor de levensduur langdurig verlengd wordt. Er wordt gestreefd naar een maximale opname van het product tot een totale verzadiging bereikt wordt.
Aangenomen wordt dat een levensduur van 10 jaar en langer bij grenenhout haalbaar moet zijn, mits het hout geen enkele beschadiging heeft ondergaan. De ondergrond is hiervoor ook van groot belang; boomschors maar ook bepaalde schimmels in de grond kunnen de duurzaamheid sterk beïnvloeden.

Drogen en schaven
Houtland atelier
Modern machinepark
PRIJSSTIJGINGEN

Door de huidige marktsituatie zijn we genoodzaakt om prijsstijgingen in te voegen.

+ 15% prijsstijging op TUINHOUT EN SPEELTOESTELLEN

  • + 25% extra prijsstijging op MASSIEFPLANKEN GRENEN
  • + 5% prijsstijging op BETONPRODUCTEN
  • TUINHUIZEN pag. 103 t.e.m. 107 zijn niet meer beschikbaar in 2021

+ 10% prijsstijging op HOUTEN TUINPOORTEN

+ 10% prijsstijging op VAJA tuinhuizen, poolhouses en carports